Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Webinar : inkomensvervangende en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , ,

Vanaf 18 jaar kunnen jongeren met een handicap een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT) of een integratietegemoetkoming (IT) krijgen. Dat is een tegemoetkoming voor jongeren die door hun handicap niet of beperkt kunnen werken. Waardoor zij een beperkt inkomen hebben.

Je krijgt deze tegemoetkoming voortaan al vanaf 18 jaar. Start jouw aanvraag bij voorkeur een jaar eerder, wanneer je kind 17 jaar is. Dan ben je zeker dat je vanaf dag 1 de tegemoetkoming krijgt.

Heb je recht op een inkomensvervangende tegemoetkoming? Of op een integratietegemoetkoming? Kan je beide tegemoetkomingen aanvragen? En hoe vraag je dat precies aan, waar let je op? Over welke bedragen gaat het?

Dat en nog veel meer komt aan bod in dit webinar op 13 juni om 20 uur.

Ben je die avond verhinderd? Je kan al onze webinars herbekijken.

 

Kostprijs

Aangezien VZW De Ouders geen financiële middelen krijgt van de overheid, zijn onze webinars betalend. Zo kunnen we jullie kwaliteitsvolle input blijven geven en breiden we onze werking uit. Leden van De Ouders krijgen een korting bij het volgen van een webinar. Zij betalen € 10 in plaats van € 30 voor niet-leden. Dat is meer dan de moeite waard, dankzij alle unieke tips en tricks die we meegeven.

 

Lid worden?

Lid worden van De Ouders vzw en in aanmerking komen voor de korting? Dat kan gratis voor alle ouders van kinderen met een handicap via de FB-groep ‘Mijn kind, bijzonder kind'. Heb je geen Facebook? Geen probleem. Stuur dan een mailtje naar info@deouders.be. Wij bezorgen jou het inschrijvingsformulier en jouw persoonlijke kortingscode.

Bekijk op www.deouders.be het aanbod van al onze webinars, onder de rubriek webinars (bovenaan de website). Meld je aan voor de updates en mis niets als we nieuwe webinars toevoegen.

We hopen alvast dat we jou binnenkort weer mogen verwelkomen op onze boeiende webinars.

Tot snel!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord