Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zo’n 500 jongeren hebben vanaf 1 juli recht op een PVB na jeugdhulp 

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Als op 30 juni de zomervakantie begint en de schoolpoorten dichtgaan, betekent dit voor enkele duizenden jongeren in Vlaanderen dat hun schoolloopbaan erop zit. Zo’n vijfhonderd onder hen, allemaal jongeren met een handicap, hebben de volledige PVB-aanvraagprocedure doorlopen en krijgen vanaf 1 juli 2022 een PVB na jeugdhulp.  

Een wat? 

Een PVB na jeugdhulp is het deel van het persoonsvolgend budget dat je krijgt als je het MFC verlaat of als je overstapt van een PAB naar een PVB. De hoogte van dit budget hangt af van hoeveel je gebruik hebt gemaakt van een MFC of van de hoogte van je vroeger PAB. 

Ben jij ook bij de gelukkigen? 

Dan kan je met je PVB na jeugdhulp aan de slag vanaf 1 juli. Je kan je budget inzetten bij een vergunde zorgaanbieder, je kan er persoonlijke assistenten mee aanwerven, je kan gebruik maken van een groene zorginitiatief en zo meer. Kortom, je kan je leven organiseren zoals jij het graag wil. 

Om ervoor te zorgen dat je vlot de opstart kan maken, heb je recht op een jaar gratis bijstand van een bijstandsorganisatie. Zij helpen je niet alleen met de papiermolen maar evenzeer met de zoektocht naar oplossingen op jouw maat. 

Er zijn in Vlaanderen vijf bijstandsorganisaties. Wil je meer info over de gratis bijstand? 

Neem dan gerust contact op met onze partnerorganisatie Onafhankelijk Leven. 

De advieslijn en de coaches helpen je graag gratis met al je vragen. 

Lees in dit artikel van Onafhankelijk Leven wat je moet doen om je PVB vlot op te starten.

We wensen de starters veel succes toe! En uiteraard voor iedereen ook een heel fijne vakantie gewenst! 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord