Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zonder zorgen op restaurant of café

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , ,

Zonder zorgen op stap dankzij iedereenoveral.be

De zomervakantie komt eraan. Het moment bij uitstek om met het hele gezin leuke uitstapjes te doen. Daar hoort uiteraard soms eens een café- of restaurantbezoekje bij. Niet altijd evident, zeker niet als jouw kind een fysieke handicap heeft. Zal je wel binnen kunnen met de rolstoel? Zijn er onderrijdbare tafels met wegneembare stoelen? Is er een aangepast toilet? Is de locatie voldoende prikkelarm? Op al deze vragen biedt de nieuwe website iedereenoveral.be vanaf nu een antwoord. Deze website is dé plek waar elke bezoeker informatie kan delen over de toegankelijkheid van een horecazaak. Zo weet iedereen wat te verwachten. 

Toegankelijkheid  

Op iedereenoveral.be kan je als bezoeker bekijken hoe toegankelijk restaurants en cafés zijn. Ze gebruiken een systeem met bronzen, zilveren of gouden medailles. De medailles worden uitgereikt op basis van zes gouden toegankelijkheidstips:

  1. Voorzie looproutes voor iedereen
  2. Maak alle ruimtes in het gebouw drempelloos bereikbaar.
  3. Zorg voor goed toegankelijke toiletten
  4. Denk aan de akoestiek
  5. Werk met contrasten
  6. Hou rekening met toegankelijkheid op de parking.

Dankzij deze medailles zie je in één oogopslag of de horecazaak voldoende toegankelijk is voor jou.

Een review plaatsen 

Iedereen, zowel klanten met als zonder handicap, kan een review plaatsen op de detailpagina van de zaak. Jouw ervaring is waardevol en helpt anderen bij het maken van hun keuze.  

Ga je op café of restaurant? 

Vertel de uitbater over iedereenoveral.be en vraag hen om de toegankelijkheidsinformatie van hun horecazaak te delen. Het kost maar een paar minuten en maakt een groot verschil! Deel ook jouw eigen ervaring, zodat anderen hiervan kunnen leren. 

Meer info? 

Neem dan contact op met Inter – Toegankelijk Vlaanderen
iedereenoveral@inter.vlaanderen 
011 26 50 30 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord