Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Zorgeloos een kijkje komen nemen op de Kangoeroebeurs?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , ,

EEN EXTRA PAAR HELPENDE HANDEN 

Extra handen als je een bezoek brengt aan de Kangoeroebeurs op 8 of 9 maart zijn als ouder altijd welkom, toch? Daarom biedt vzw De Ouders samen met de VIVES Hogeschool een gratis extra service aan. Eerstejaarsstudenten in de de richting ergotherapie zullen onze gezinnen begeleiden. 

We focussen in eerste instantie op jullie als gezin. Hierbij zorgen wij voor een assistent(e) die jouw kind gedurende de volledige of een deeltje van de beurs zal begeleiden. Zo bieden we jou de kans om zelf het maximale uit deze beurs te halen en tijd te kunnen nemen om met standhouders in gesprek te gaan. We willen zoveel mogelijk gezinnen de kans bieden om van deze service te genieten. Daarom beperken we het aantal uren begeleiding tot max. 2 uren per gezin. Voor wie de beurs noodgedwongen alleen moet komen bezoeken, kunnen we extra uren begeleiding voorzien. Je geeft dit best aan op het inschrijvingsformulier. 

DIVERSE BEGELEIDENDE TAKEN 

Je kiest zelf waarbij de student moet ondersteunen. Je geeft hierbij ook aan wanneer jullie op de beurs aanwezig zullen zijn. De studenten mogen ingezet worden tijdens allerhande begeleidende activiteiten. Zoals bijvoorbeeld bij het uitladen van de rolstoel op de parking, bij de begeleiding van een sportdemo met het kind (bv. uitproberen van een aangepaste fiets), bij de ondersteuning van een kinderactiviteit, bij een wandeling op de beurs, maar ook hulp bij het toiletbezoek of bij de maaltijd. Eventueel kan het ook gaan om hulp voor broer of zus terwijl jij met je kind een hulpmiddel uitprobeert bv. 

INTERESSE? 

Wil je graag van deze helpende handen gebruik maken?  

Vul dan zeker dit formuliertje in. Dit aanbod is beperkt. Zodra de beschikbare uren van onze studenten de maximumcapaciteit hebben bereikt, sluiten we de inschrijvingen af. Ten laatste op zondag 3 maart zodat we nog tijd hebben om de puzzel te leggen en we jullie de nodige hulp kunnen aanbieden op het tijdstip dat jullie hebben aangegeven.

We hopen dat deze extra service jou de kans biedt om maximaal de boeiende Kangoeroebeurs te ontdekken.

Ja, ik schrijf me in voor een paar helpende handen op de Kangoeroebeurs

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord