Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Interactieve workshops rond bewindvoering, erfrecht, PVF-aanvraag, inkomensvervangende- en integratietegemoetkoming

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , , ,

We krijgen de laatste tijd veel vragen van ouders rond de overgang van hun kind van minderjarigheid naar meerderjarigheid. Het is dan ook een heftige periode waarin ouders veel beslissingen moeten nemen. Niet alleen moet de aanvraag voor PVF worden ingediend, daarnaast moet er ook worden beslist over al dan niet bewindvoering, de aanvraag voor de inkomensvervangende tegemoetkoming en/of de integratietegemoetkoming en vaak komt ook het erfrecht voor je bijzonder kind in die periode ter sprake.

Net omdat er zoveel vraag is naar info willen we jullie hierop tijdens verschillende workshops graag een antwoord bieden. In onze eerste interactieve workshop werken we rond de thema’s bewindvoering en erfrecht. We bekijken of er alternatieven zijn voor bewindvoering en geven een aantal voorbeelden van successieplanning voor gezinnen van een kind met een beperking. We doen hiervoor een beroep op de expertise van notaris Dirk Smet.

In de volgende workshops bekijken we hoe je een PVF vraag indient en hoe je een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming aanvraagt. Deze workshops organiseren we in samenwerking met Onafhankelijk Leven vzw. 

We starten de eerste workshop met een infomoment van notaris Dirk Smet rond het nieuwe systeem van bewindvoering en erfrecht dat vanaf september 2019 in voege treedt. In het tweede deel ontdekken we aan de hand van voorbeelden welke alternatieven er naast de klassieke bewindvoering allemaal bestaan.

We verwelkomen jullie graag op maandagavond 19 augustus om 19u30 in de feestzaal Sint-Jozef van het Groot Begijnhof 62 in Sint-Amandsberg (Gent). Er is parking vlakbij.

Net omdat we er een interactieve workshop van maken en we maximaal op jullie vragen een antwoord willen formuleren, vragen we jullie nu al jullie vragen door te mailen naar info@deouders.be. We kunnen ze dan anoniem integreren in onze workshop.

Inschrijven voor deze workshop is gratis. Graag ontvangen we jullie inschrijving via dit formulier voor vrijdag 9 augustus 2019. Het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord