Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Ook in coronatijd komt de Sint naar ons land ♥

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen met de tags , , , , , , ,

Er zijn nog zekerheden in het leven. Ook in coronatijd komt Sinterklaas naar ons land. Ben jij op zoek naar aangepast speelgoed voor jouw bijzondere zoon of dochter? Dan helpen we je graag op weg.

Meer nog dan andere ouders gaan ouders van bijzondere kinderen op zoek naar geschikt speelgoed voor hun kind. Dat is niet zo eenvoudig te vinden. Daarom roepen ouders hulp in van de andere ouders op onze gesloten Facebookgroep ‘mijn kind, bijzonder kind’. Zo verzamelden we tips rond leuk, aangepast speelgoed.

Er zijn nog veel meer toffe winkels of online shops waar je aangepast speelgoed vindt. Heb jij nog een tip? Laat het ons dan weten via info@deouders.be.

Herkenbaar speelgoed

Deze inclusieve poppen zijn gemaakt door een mama van een vierjarige dove dochter.

Ken je Toy like me? Deze organisatie streeft ernaar dat alle fabrikanten inclusief speelgoed maken. Ze maakten een lijst met aangepast speelgoed.

Aangepast speelgoed

Het klassieke speelgoed van speelgoedfirma’s is vaak niet geschikt voor onze bijzondere kinderen. Omdat hun motoriek het niet aankan of omdat ze de spelletjes niet begrijpen. Op zoek naar een passend Sinterklaas- of kerstgeschenk voor jouw kind? Deze merken bieden net iets anders aan: 

  • Per Sempre toys is een Nederlandse speelgoedleverancier met een aparte rubriek voor speciale kinderen. Je vindt er aangepast speelgoed voor kinderen met autisme of ADHD en voor kinderen met een visuele, motorische en auditieve problematiek. Interessant is ook dat ze een outlet hoekje hebben waar je soms toffe koopjes kan doen.
  • Hageland is een gespecialiseerde leverancier aan kinderdagverblijven, scholen en naschoolse kinderopvang. Je vindt er creatieve- en didactische materialen en originele speelhoeken. 
  • Fagus is een Duits speelgoedbedrijf van houten speelgoed. In de werkplaats werken mensen met een beperking. Er wordt met enthousiasme en plezier gewerkt aan speelgoed van de hoogste kwaliteit.
  • Haba maakt stevig, houten speelgoed. 
  • De webshop van Muisje Sensitief blijft één van onze favorieten dankzij hun groot aanbod aan aangepast spelmateriaal.
  • Op Toys42Hands vind je heel wat leuk motoriekspeelgoed.
  • Fisher Price heeft een robot die beweegt en muziek maakt. Als je tegen de arm duwt, dan neemt die zelfs geluid op en speelt het weer af.

Bijzondere speelgoedwinkels

Begrijpt jouw kind wie Sinterklaas is?

Sommige ouders vragen zich ook af of hun kindje met een zware beperking wel begrijpt wie Sinterklaas is? Toch probeert bijna elke ouder op zijn/haar manier iets te doen rond Sinterklaas. Zo lieten verschillende ouders de voorbije jaren de Sint aan huis komen zodat de Sint net wat meer tijd kan nemen en het bezoekje volledig op maat van het bijzonder gezin is. Helaas behoort dit niet tot de opties dit jaar. En als je twijfelt of je kind er iets aan heeft?

Dan is het het gokje wel waard zoals deze mama ons zo mooi schreef:

De eerste keer hebben wij onze schoen gezet omdat het nu eenmaal Sinterklaas was. Wij dachten dat onze dochter dit niet zou beseffen. 's Morgens reageerde ze nauwelijks. Maar na haar middagdutje kwamen we de living in en meteen draaide ze haar hoofdje om naar de tafel te kijken waar 's morgens haar speelgoed stond. Het stond er nog. En ze lachte. Sindsdien doen wij aan alles mee.

Een apart speelgoedhoekje

Nu de Sint weer zijn intrede doet en de pakjestijd eraan komt, vonden we het leuk om hiervoor een apart speelgoedhoekje te maken op onze FB groep. Leuk, aangepast speelgoed is niet alleen vaak heel duur, maar ook moeilijk te vinden. Veel van dit bijzonder speelgoed belandt later op zolder terwijl het perfect een tweede leven kan leiden bij een ander bijzonder gezin. Vandaar ook dit hoekje waarin je zowel gratis speelgoed vindt als tweedehands speelgoed om aan te kopen.

Veel spelplezier!

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord