Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Tips om je kind koel te houden in deze hittegolf

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , , , , , , , , , , ,

Zalig zomerweer zeker als je op tijd en stond afkoeling kan zoeken in het water. Maar helaas niet altijd gemakkelijk voor onze kinderen. Gelukkig vinden jullie als creatieve mama's en papa's altijd wel een oplossing. Hier een heleboel leuke tips die we van onze ouders voor jullie verzamelden. 

Praktische waterhangmat

De waterhangmat van Intex is deze zomer heel hip en vind je bij verschillende winkelketens (o.a. Lidl en Aldi) of in de online shops. Ze kost tussen 17 en 25 euro en zorgt voor zalig zwemplezier. Ideaal voor wat rustige ontspanning in het water. Je kind kan er languit op liggen.

Aangepaste incontinentie zwemkledij

Op zoek naar een zwembroekje/pak geschikt voor kinderen met incontinentie? Dan is de Nederlandse website van Pien en Polle een aanrader. Ze verkopen er aangepaste zwemkledij in leuke kleurtjes.

zwemkraag en zwemvest voor in het water

Hier vind je info over aangepaste zwemkragen waardoor je kind rustig in het water kan relaxen.

Aangepaste zwemvesten vind je bij Pien en Polle. Ook in gewone sportzaken vind je heel wat handige zwemvesten. Voor kleinere kinderen zijn er deze opblaasbare zwemvesten bij Decathlon. Wordt je kind wat groter, dan zijn de wakeboardvesten van Jobe (Decathlon) een mogelijke optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en het zachte neopreen materiaal maakt ze aangenaam om te dragen.

Een opblaasbare yacuzzi

Is een opblaasbaar zwembadje niet stevig genoeg om je kind te laten zitten? Denk dan misschien eens aan een opblaasbare yacuzzi. Vele ouders en kinderen met een beperking zijn hier heel enthousiast over.  De wanden ervan zijn veel steviger dan die van een zwembadje, je kan het water verwarmen tot 37°C en op de koop toe kan je nog een watermassage krijgen. Je vindt ze in verschillende winkelketens vanaf 300 euro.

een ijsbadje met een emmer

Afkoelen kan ook eenvoudig :-). Je neemt een emmer lauw of koud water, doet de spalkjes even af en laat je kind met de beentjes in de emmer zitten. Het koude water zal meteen hun hele lichaam verfrissen.

Te koud in een gewoon zwembad?

Gaan jullie zwemmen in kouder water? Dan kan een neopreenpak, een wetsuit, zeker handig zijn om de lichaamstemperatuur van je kind op peil te houden. Zorg wel voor een goede pasvorm zodat er zo weinig mogelijk water in het pak komt. Want dat water moet uiteraard ook eerst door het lichaam opgewarmd worden.  Dankzij een wetsuit verbruikt je kind minder energie en krijgt je kind het dus minder makkelijk koud. Wetsuits kan je bv. bij Decathlon aankopen. 

cooldown handdoeken

Er bestaan speciale cooldown handdoekjes die je eventjes moet natmaken en die daarna minutenlang heel verfrissend werken. Te verkrijgen in de online shop of in sportwinkels.

KOELKLEDING

Er zijn bandana's, baseballcaps, mutsen, sjaals en vesten die verkoelend werken. Meestal activeer je de verkoelende kracht van het product door het in water onder te dompelen. Ze kunnen uren tot dagen verkoelen. Je kan ze online kopen of bij speciaalzaken voor sport- en werkkledij. Hier vind je er. Er zijn bovendien modellen voor zowel kinderen als volwassenen. Koelvesten zijn wel prijzig (meer dan 100 euro) maar gaan lang mee en kunnen het lichaam, zeker voor rolstoelers, wel mooi afkoelen. 

VERKOELENDE BANDEN

Je kan ook een verkoelende nek-, arm- of polsband vinden online, evenals verkoelende rugbanden. Ze werken op dezelfde manier als de verkoelende kledij.

verfrissende spray

Op een warme zomerdag kan je je kind verfrissen met een spray van thermaal water. Hier vind je een aantal goede sprays.

Een koelmat

Naast een koelhanddoek zijn er ook koelmatten beschikbaar. Je vindt ze in online shops voor koelproducten of ... - misschien een beetje een bizarre, maar wel heel efficiënte tip van ouders - gewoon in de dierenspeciaalzaak. Daar vind je koelmatten voor honden en katten, maar ook voor kinderen die vaak liggen, kan deze mat een welkome afkoeling zijn.

afkoeling voor gipsen

Zit je kind deze zomer in het gips? Dan zijn de cooldown doekjes zeker interessant net als gewone cold packs die je eerst even in de diepvries legt. De koelte gaat door de gipsen heen. Er bestaat ook verfrissende gipsspray.

ADEMENDE matrasbeschermer, hoeslaken en Autostoelzit

Aerosleep® ontwikkelde matrasbeschermers, hoofdkussens en hoeslakens met een ademende honingraatstructuur. Dat bevordert warmteregulatie en het is veilig voor buikslapers. Ook voor autostoelen hebben zij deze techniek gebruikt: je kan een Aeromoov air layer matrasje in de autostoel van je kind leggen. Er zijn verschillende maten beschikbaar. Deze producten focussen op baby’s en jonge kinderen.

EEN PARASOL VASTGEKLIKT OP DE ROLSTOEL

Ben je ook steeds op zoek naar schaduw voor je kind in de rolstoel of buggy? Dan is een zonneparasol die je kan vastklikken op de rolstoel heel handig. Zelf zijn wij fan van het systeem van Decathlon waarbij je de parasol kan vastklikken op een systeem dat vasthangt aan de rolstoel. De parasol bestaat in verschillende maten.

Op naar de Belgische kust

Trek je graag met je kind naar zee? Dan moet je beslist eens kijken op de website Toegankelijke kust. Hier vind je heel wat info terug. Zo vind je er de toegankelijke stranden waar er bovendien extra hulp wordt voorzien en waar je een praktische strandrolstoel kan lenen.

Enjoy the sunny summer!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord