Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Voluit spelen in een inclusieve speeltuin

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Algemeen.

Nieuwe inclusieve speeltuinen in de kijker

De lente is in het land. Het signaal bij uitstek om na een lange winter weer volop buiten te gaan spelen. We geven jullie hier graag een update met nieuwe en bestaande inclusieve speeltuinen, wandelingen of activiteiten.

Dat er elk jaar nieuwe inclusieve speeltuinen bij komen, doet ons deugd. Veel deugd. Vaak komen ze er op initiatief van enthousiaste ouders uit deze groep. Zo ook de gloednieuwe inclusieve speeltuin op het Belfortplein in Lier.

BELFORTPLEIN LIER

Mama Ellen en dochter Pia mochten er afgelopen weekend de speeltuin officieel voor geopend verklaren. Bij inclusieve speeltuinen denkt men vaak aan rolstoeltoegankelijke speeltuinen. Dat klopt. Maar er is meer. In een inclusieve speeltuin worden ook kinderen met een mentale, auditieve of visuele beperking geprikkeld om samen te spelen. In de nieuwe speeltuin van Lier is bijvoorbeeld het hele terrein ook omheind, met slechts 1 ingang die afgesloten kan worden. De paadjes en de meeste speeltoestellen zijn rolstoelvriendelijk.

 

STROPPEN IN HALLE

Nog dit weekend werd in Halle de derde inclusieve speeltuin geopend op Stroppen, een populaire speeltuin. Eerder was er al de inclusieve waterspeeltuin en de speeltuin in de Bres.

 

DE GAVERS IN GERAARDSBERGEN

En dit weekend, op zaterdag 1 april, is er de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin de Gavers in Geraardsbergen. Ook daar met extra aandacht voor inclusieve speeltoestellen. Het belooft een spetterend feest te worden want het domein De Gavers wordt heel even omgetoverd in een circus met acrobaten, een goochelaar en een echte circusparade.

Benieuwd naar andere inclusieve speeltuinen in jouw buurt? We lijsten ze voor jou op in een handig documentje.

 

Voluit in de natuur

Trek je er graag met je kind op uit in de natuur? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Natuur en Bos. Verschillende gebieden beschikken over een heel aantal rolstoel- en buggyvriendelijke paden. In de Zwinduinen vind je zelfs een blindenpad! Je vindt hier alle rolstoeltoegankelijke wandelingen.

 

Uit met vlieg

Nog op zoek naar een andere leuke activiteit voor deze paasvakantie? Dan moet je beslist eens kijken op de website van Uit met vlieg. Je vindt er tal van leuke gezinsactiviteiten waarvan sommige met extra aandacht voor onze gezinnen.

Heb je zelf nog tips voor ons? Of ken je inclusieve speeltuinen? Stuur dan zeker een mailtje naar info@deouders.be.

Veel paasplezier!

 

 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord