Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Wist je dat … wij heel veel informatie voor jullie bundelen?

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Algemeen met de tags , ,

Iedere maand brengen wij weetjes en nieuwe tips in onze nieuwsbrief, die lees jij nu ook. Maar lees jij soms verder? Klik jij soms door? Zoek jij soms iets op onze website? 

Wij hebben een heuse databank vol kennis voor jullie opgebouwd in de voorbije jaren. We lichten nog even toe wat jullie er allemaal vinden. 

Laat ons beginnen bij het begin: ‘Wegwijzer’ is onze rubriek die de eerste stappen in de zoektocht naar medische hulp en diagnose op een rij zet. Welke professionele diensten zijn er? Welke diensten stellen diagnoses? Wat als mijn kind meerderjarig wordt? In diezelfde rubriek vind je ook onze begrippenlijst: een overzicht met veelgebruikte afkortingen rond handicap en zorg. Het is een handig instrument om wijs te raken uit (medische) verslagen en aanvragen.  

Bij ‘Wegwijzer’ sluit ‘Vind hulp’ naadloos aan. We ordenen hier informatie over ondersteuning voor kinderen, ouders en brussen en over hulpmiddelen en aanvragen. We verwijzen daar ook naar organisaties die opkomen voor de belangen van kinderen met een handicap. Ben jij op zoek naar hulp? Aarzel niet om onze website te gebruiken. 

De rubriek die jou financieel voordeel kan opleveren is ‘Tegemoetkomingen’. Daar brengen wij alle informatie bij elkaar over tegemoetkomingen, premies, sociale tarieven, belastingvoordelen, aanvragen voor hulpmiddelen enz. Deze informatie levert jou vaak een duwtje in de rug dus kijk regelmatig na of er voor jouw gezin iets interessants verscheen. Aangezien wij aan verschillende beleidstafels zitten, kunnen wij de veranderingen op de voet volgen. We brengen jou dus snel op de hoogte!  

We publiceren regelmatig informatieve artikels met tips rond wonen, reizen, spelen, noem maar op. Die artikels kan je terugvinden onder de rubriek ‘Tips & Tricks’. Snuister gerust in de lijst, gebruik de zoekfunctie als je naar iets specifieks op zoek gaat. We verwijderen zelden informatie dus je kan er veel terugvinden. 

Onder ‘Nieuws’ vind je de recente artikelen, maar je kan er ook zoeken op kernwoorden wanneer je bijzondere artikels wil herlezen. 

Onder ‘Activiteiten’ en ‘Webinars’ vind je onze plannen: wat staat er op het programma? Iedere maand verzorgen we een informatief webinar rond een relevant thema. Je kan steeds op voorhand inschrijven én je kan je aanmelden voor updates. Ons webinar van 25 oktober heet ‘Spelenderwijs vooruit’. Welke speeltjes kunnen je kind stimuleren of waar vind je gepast speelgoed? En … we delen kortingsbonnen uit! Heb je het gemist? Niet getreurd, je kan het online herbekijken

Naast deze rubrieken kan je ook lezen ‘wie wij zijn’. Welke ouders geven vzw De Ouders mee vorm en waar staan zij voor? We willen vanuit ouders van een bijzonder kind iets betekenen voor andere ouders met een kind met een beperking. Jouw tips en ervaringen zijn goud waard voor andere gezinnen. We informeren, we brengen mensen bij elkaar via Facebook, op gezinsdagen en infosessies. En we wegen op het beleid rond zorg en handicap. Op die manier streven we naar een inclusieve samenleving voor onze kinderen. 

Heb je nood aan meer contact met andere ouders? Hier vind je onze Facebookpagina en onze gesloten Facebookgroep, wees welkom!  

PS: Hou je van Instagram? Hou onze nieuwsberichten dan in de gaten... 😊 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord