Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

De kleren maken de man! Of niet?

Geschreven door Wendelien De Baere op in de categorie Hulpmiddelen met de tags ,

Als reactie op ons artikel om je kind lekker warm te houden, kregen we heel wat tips binnen over aangepaste kledij.

Voor jonge kinderen vind je gemakkelijk aangepaste rompertjes of pyjama’s. Maar voor oudere kinderen en volwassen is het moeilijk om aangepaste kledij te vinden.

Als je handig bent met naald en draad kan je uiteraard zelf met het nodige verstelwerk enkele aanpassingen doen. Of je kan een naaister inschakelen.

Zo lees je hier hoe je lange broeken in een mum omtovert tot handige broeken om er spalken bij te dragen.

Wist je dat er ook gespecialiseerde winkels voor aangepaste kledij bestaan?

  • Cindy Konings uit Wuustwezel, zelf mama van een dochter met een fysiek en mentale beperking ontwerpt een eigen collectie Gozz.
  • So Yes heeft een mooie collectie voor volwassenen die gebruik maken van een rolstoel en ook voor kinderen kreeg de kledij handige velco’s. Meer weten? Bezoek hun website.
  • Ook bij het Nederlandse chairmelotte is er een afdeling speciaal voor het comfort van rolstoelgebruikers.
  • Bij het Britse Marks and Spencer is er een aangepaste kledinglijn voor kinderen. Voorlopige enkel online te bestellen voor België.
  • Kiabi heeft een goedkope kindercollectie met kleding gemakkelijk om aan te trekken. Sommige modellen zijn verkrijgbaar tot 16 jaar.
  • Een duurdere maar kwaliteitsvolle collectie, voor oa . rompers voor kinderen en volwassenen, vind je bij Jof.
  • Bij Pien & Polle bieden ze naast kledij en ondergoed ook aangepaste zwemkledij aan voor zowel kinderen als volwassenen.

Wil je deze en andere tips later nog even opnieuw lezen? Dat kan. Op onze website hebben we een aparte plaats voor tips en tricks. Ze staan mooi gesorteerd volgens thema.

Heb je nog meer tips TE delen?

Surf dan naar onze gesloten Facebookgroep de Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ en word lid. We kijken al uit naar nog meer tips ;-)

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord