Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Jouw belangen verdedigen

Als ouder van een kind met een beperking sta je er niet alleen voor. Een overzicht van organisaties die opkomen voor jouw belangen. Ze zijn er voor jou, ze kunnen je doorverwijzen naar de hulp die je nodig hebt en ze kunnen je vertellen waarop jij recht hebt. 

Onafhankelijk Leven vzw 

Bijstandsorganisatie Onafhankelijk Leven helpt mensen met een fysieke of verstandelijke handicap de regie van hun leven in handen te nemen. Je kan bij hen terecht voor ondersteuning bij een persoonlijk assistentiebudget (PAB) en een persoonsvolgende budget (PVB). 

Een team van ervaringsdeskundigen geeft je snel, persoonlijk en deskundig advies. Bel gratis de Advieslijn of ontmoet een coach uit je buurt.

Trefpunt Stan

Vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap. Trefpunt STAN is een vangnet voor mensen die het moeilijk hebben of nergens terechtkunnen met hun vraag. En een springplank om als een sterkere en beter geïnformeerde gebruiker in het leven te staan.

KVG Groep

KVG-Groep streeft naar kwaliteit van bestaan en naar een inclusieve samenleving waaraan mensen met een handicap evenwaardig deelnemen. Ontdek via de vier thema’s bovenaan waarvoor je allemaal beroep kan doen op ons!

Liberale vereniging van personen met een handicap

De liberale vereniging van personen met een handicap streeft naar een gelijkwaardige behandeling en een versterking van personen met een handicap.

Vereniging personen met een handicap vzw

VFG zet zich in voor personen met een handicap, chronisch zieken en hun omgeving. 

Spierziekten Vlaanderen

Vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1987 inzet voor het algemeen welzijn van mensen met een spierziekte. 

Huntingtonliga

Vereniging van patiënten met de ziekte van Huntington, risicodragers, partners, familieleden en overige betrokkenen.

MS-Liga Vlaanderen

De MS-Liga maakt personen met MS wegwijs in het doolhof van aspecten die met deze aandoening te maken hebben. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord