Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Ondersteuning voor ouders

Als ouder van een kind met een beperking moet je heel veel keuzes maken. Gelukkig sta je daarin niet alleen. Een overzicht van administratieve, juridische, financiële en psychologische ondersteuning waarop je een beroep kan doen.

Administratieve ondersteuning

Waar kan je terecht voor ondersteuning bij de administratieve molen? Deze diensten helpen jou om dossiers samen te stellen, formulieren in te vullen en de juiste procedures te volgen:

Juridische ondersteuning

  • Wordt jouw kind 18 jaar? Dan is hij of zij meerderjarig. Maar misschien is je kind, door een handicap, niet in staat om zelf alle beslissingen te nemen. In dat geval kan je bewindvoering aanvragen (tot 2014 heette dit 'verlengde minderjarigheid'). 
  • Regelmatig organiseren we een infoavond over erfrecht en bewindvoering. Je kan er terecht met persoonlijke vragen. Op de hoogte blijven van de volgende infoavond? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.
  • Gaat je zoon of dochter werken? Zodra de VDAB uw handicap erkent als een arbeidshandicap, kunt u op het werk terugvallen op bijstand of tegemoetkomingen om werken met een handicap makkelijker te maken. 

Psychologische ondersteuning 

Financiële ondersteuning 

Tip: In de brochure Mijn kind, gewoon bijzonder (.pdf)  vind je uitgebreid informatie over mogelijkheden voor ondersteuning. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord