Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Waar heb ik recht op? Goed logeren, gerust genieten. 

Geschreven door Anke Boey op in de categorie Vrije Tijd met de tags , , ,

Omdat je een vakantie verdient waar alles goed loopt voor jou en je bijzondere kind zetten wij een aantal tips op een rijtje voor een fijne trip. In december gaven we de aftrap voor het leggen van de vakantiepuzzel voor de komende zomer in een gratis webinar. Herbekijk hier het webinar 'Start nu al jouw vakantiepuzzel voor de zomer van 2024'.

 

Logeren? 

Ook op vakantie wil je een plek waar je goed voor je kind kan zorgen. Een aantal verblijven hebben wij al opgelijst voor jou, maar er zijn ook websites die je op weg helpen.  

·        Visit Flanders  

·        Toegankelijk op reis  

·        Iedereen verdient vakantie

 

Op kamp, op logement? 

Misschien kan jouw zoon of dochter wel een paar dagen zonder jou en wil hij of zij genieten op kamp? We maakten al eens een overzicht en hieronder kan je doorklikken.  

·        Sportakampen 

·            FLOWreizen (18+) 

 

 

Uitstapjes?  

Kijk eens in ons lijstje, lees dit artikel of check de tips hieronder. Wie even doorleest, kan een leuke verrassing boeken voor het gezin. 

·        Brownies&Downies: een lekker hapje, tapje 

·        Iedereen verdient vakantie: uitjes op een rijtje  

·        Inclusiespeeltuin in Kessel  

·        Manege zonder drempels: huifbedrijden NL 

·        Linnaeushof: speeltuin voor rolstoelgebruikers en slechtzienden NL 

·        Toerisme voor autisme  

 

Verschillende trekpleisters geven korting of zijn gratis voor houders van een EU disability card. Kijk zeker na of jouw kind hier recht op heeft. Vanaf 1 januari 2024 zal je bij nieuwe aanvragen (zorgtoeslag en handicap) de kaart automatisch krijgen als je er recht op hebt.  

 

Plannen en rusten

 

Vorige week gaven we een webinar rond vakantieplanning en lichtten we ook enkele reisinitiatieven toe. Met een goede planning kan je ook op zoek naar rustmomenten voor jezelf. Op zo’n moment is het van belang dat jij je kind in goede handen kan laten en daarom zijn er initiatieven voor respijtzorg. Op onze website vinden jullie onder Tips & Tricks al heel veel informatie. Maar ook de Koning Boudewijnstichting zorgt (online) voor een interessante brochure: ‘Respijtoplossingen voor ouders van kinderen met een beperking in Vlaanderen en Brussel’ waarin ook initiatieven staan opgesomd.  

 

Reisorganisaties 
 

Ben je op zoek naar een organisatie die  reizen organiseert (op maat). Dan kan je o.a. hier terecht. Het is slechts een greep uit het aanbod.  

·        Anders reizen 

·        JPS Tours  

·        Karavaan 

·        MundoRado Reizen 

·        Resett  

·        Stichting Aangepaste Reizen Vakantie voor Gehandicapten 

·        Vzw Metgezel 

·        Vzw Kompaan  

·        Vzw Villa Max  

·        Wetravel2 

·        Zorganta 

·        Zorgvakanties  

 

Vervoer 
 

In België hebt je recht op taxicheques en dienstencheques, maar je kan ook met het openbaar vervoer op pad. Een kaart kosteloze begeleider geldt zowel bij bus- als treinritten.  

Trek je verder weg en nemen jullie het vliegtuig? Check dan hier nog even waar je recht op hebt.  

 

Tegemoetkoming 
 

Ook voor leuke zaken kan je af en toe rekenen op een tegemoetkoming, denk maar aan kamp of (G-)sportclub. Verschillende gemeenten bieden ook een vakantiepremie: zeker de moeite om dit na te kijken!  

Heb je door dit hele artikel gesurft en naarstig geklikt, dan kan je vakantie hopelijk niet meer stuk: goede logies, leuke uitstappen, aangepast vervoer en een tegemoetkoming. Ideaal om gerust te genieten. Laat ons zeker weten welke tips waardevol zijn en waar we nog kunnen aanvullen: info@deouders.be

 

Veel succes met de zoektocht!

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord