Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Belastingvoordelen

Heb je gehandicapte kinderen of andere gehandicapte personen ten laste? Dan kan je recht hebben op meerdere fiscale tegemoetkomingen of belastingvoordelen.

Vermindering van personenbelasting (belastingvrije som)

Heb je een gehandicapte kind? Dan heb je recht op een verhoging van de belastingvrije som. Dat betekent dat een groter deel van jouw inkomen niet belast wordt en dat je dus minder belastingen moet betalen. Lees zeker onze tips om je belastingaangifte correct in te vullen

Belastingvermindering voor kinderopvang of MFC 

Als je kind een handicap heeft, dan heb je recht op een belastingvermindering voor de kosten van opvang. Kinderopvang buiten de normale lesuren en kortverblijf kan je indienen als aftrekpost. In dit artikel leggen we uit wie wie in aanmerking komt voor dit belastingvoordeel.

Vermindering van de onroerende voorheffing

De onroerende voorheffing is een belasting die je elk jaar betaalt voor je woning. Als bijzondere ouder heb je recht op een vermindering onroerende voorheffing.

Vrijstelling verkeersbelasting

Je kan je een vrijstelling aanvragen voor inverkeersstelling en voor de jaarlijkse verkeersbelasting op een personenauto, auto voor dubbel gebruik, minibus of lichte vrachtauto. 

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord