Verbindt ouders van bijzondere kinderen

Op deze pagina vind je nieuwsberichten met interessante informatie voor jou. We verzamelen die informatie uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan een mailtje sturen naar info@deouders.be. 

Wij plaatsen enkel anoniem en met goedkeuring informatie uit het oudernetwerk op de website. 

Een schat van een website

Geschreven door Sien D'Hooghe op in de categorie Literatuur met de tags , ,

Het ouderschap is uitdagend, zeker voor ouders van kinderen met een beperking zijn de uitdagingen complexer. De website van De Ouders is speciaal ontworpen om jullie te ondersteunen bij de zoektocht naar een diagnose en jullie wegwijs te maken in het kluwen van tegemoetkomingen, hulpmiddelen, lotgenoten zoeken,…

TEGEMOETKOMINGEN

Het opvoeden van een kind met een beperking brengt veel extra kosten met zich mee. Veel gezinnen met een kind met een beperking komen in aanmerking voor specifieke premies en tegemoetkomingen. Ontdek hier een uitgebreid overzicht van de financiële tegemoetkomingen, premies en steunmaatregelen waarop jij als ouder van een kind met een beperking recht hebt.

WEGWIJZER

Heb je het vermoeden dat je kind mogelijk een beperking heeft? Heb je al een diagnose ontvangen, maar ben je nog steeds op zoek naar ondersteuning? Ben je door een proces gegaan en wil je zeker zijn dat je alle benodigde informatie hebt gekregen? Op deze pagina's vind je antwoorden en een overzicht van waar je terecht kunt, wie je kan helpen, en welke stappen je kunt ondernemen.

VIND HULP

Een overzicht van diensten die helpen bij het vinden van een diagnose, ondersteuning bieden aan zowel jou als je kind, belangen behartigen, en jou helpen bij het nemen van administratieve, juridische en financiële beslissingen.

GRATIS WEBINARS

Maandelijks organiseren we webinars met boeiende onderwerpen waar je als ouder of mantelzorger van een kind met een handicap mee te maken krijgt. Schrijf je gratis in voor de online sessies of herbekijk de opnames kosteloos.

NIEUWS

In deze nieuwsblog vind je artikelen met interessante informatie verzameld uit gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk. Heb je nieuws? Stuur dan een mailtje naar info@deouders.be.

Het nieuws is onderverdeeld in deze categorieën:

  • Hulpmiddelen
  • Getuigenissen: inspirerende verhalen van ouders en kinderen die hun ervaringen delen.
  • Literatuur
  • Reizen: tips voor reizen met kinderen met een beperking.
  • Vrije Tijd: ideeën en suggesties voor aangepaste vrijetijdsactiviteiten.
  • Medische problematiek: Informatie over medische kwesties en behandelingen.
  • Financieel: nieuws over financiële ondersteuning en veranderingen in regelgeving.
  • Brussen: artikelen gericht op broers en zussen van kinderen met een beperking.
  • Onderwijs: updates en informatie over speciaal onderwijs.
  • Algemeen

TIPS & TRICKS VAN OUDERS ZELF

In deze rubriek vind je een verzameling waardevolle tips en tricks van ervaren ouders.

EEN SCHAT VAN EEN WEBSITE

We streven ernaar om ouders bij te staan en hen te helpen bij elke stap van hun reis. Onze website is niet alleen een kostbare bron van informatie, maar ook een gemeenschap waar ouders van kinderen met een beperking steun kunnen vinden, ervaringen kunnen delen en waardevolle connecties kunnen opbouwen. Verken onze open en besloten Facebookgroepen en Instagram waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen delen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en veranderingen van tegemoetkomingen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord